Endanem Kuru Doğal Kefir Mayası ile Kefir Yapımı” te bir düşünce

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Endanem mayamız kuru çok kullanımlık özelliğe sahip bu sebeple daha sonra mayalama şansınız oluyor.
      Büyüdanem mayamız yaş ve çok kullanımlık özelliğe sahiptir 14 gün içerisinde süt ile buluşması gereken bir üründür.
      İçerik olarak aynıdır.
      Sağlıklı günler dileriz.

  1. Mehmet Çetinaslan diyor ki:

    Kefir tanelerine metal süzgeç ve metal kaşık zarar vermiyor? Ben metal ile temas etmemeli diye biliyordum.

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Kefir mayalarında metal süzgeç vs kullanımını tavsiye etmiyoruz.Metal alışımı yüksek maddeler mayalar için uygun değildir.
      Günümüzde kullanılan paslanmaz çelik kaşık ve süzgeçlerin yapılan testler sonucunda mayalar için olumsuz bir etkisi olmadığı görülmüştür.
      Sağlıklı günler dileriz.

  2. fevzi diyor ki:

    Merhabalar Endanem kefir mayası almak istiyorum.Satın almadan önce sorum günlük pastorize şişe süt bulamadım. Normal uht sütle olurmu? birde doğal süt alıyoruz çokta memnunuz köyde büyümüş biri olarak bu sütlede kefir yapa bilirmiyiz.Teşekkürler

  3. Mehmet Akif KOCAMAZ diyor ki:

    Artık sizin hiç bir ürünlerinize güvenmiyorum,
    Migros tan sürekli kefirzadem alıyordum günde 1 lt kefir içiyordum kefir tadı var ama hiç bir fayda görmedim 100 Milyar probiyotik öyle basit bir şey değil ama genede ön yargılı davranmadım. Migrostan aldığım Endanem kuru kefir mayası ile 2 defa kefir yapmayı denedim 1. tutmadı 2. yaptığım tuttu ama bu elde ettiğim şeyi yoğurttan ayıramıyorum sanki bildiğin yoğurt ve 6. 7. mayalama ya rağmen kefir daneleri hiç büyümüyor çoğalmıyor. poşetten çıkan kuru maya miktarı neyse aynısı. Baştan beri aklıma takılan şeylerden biride tek kullanımlık kefir nedir? Tek kullanımlık neden ucuz, çok kullanımlık pahalı insanlar maya üretir de komşuları ile paylaşır diye mi korkuyorsunuz. Ben kefir ustası değilim fakat kefirin yoğurtun tek kullanımlığı olmaz probiyotik bakteriler elinizde olduğu müddet süt ile buluşturularak fermantasyon sağlanır. Aldığımız ürünlerin gen yapısı ile oynandığını düşünüyorum

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhaba Mehmet bey,

      Tebliğde kefir üretiminde starter kültür ve kefir dane mayası kullanımı yasaldır.Ama kefir starter kültürü gerçek karakteristik kefir bakterilerini içermediği gibi sadece 4-5 çeşit kısıtlı sayıda mikroorganizma içerir.
      Uluslararası bilimsel yayınlarda olumlu sağlık etkileri belirlenen ise kefir danesinden yapılan kefirdir.Ülkemizde sadece Danem yasal olarak üretim izinli,patentli kefir danesi üretebiliyor.

      Siz değerli tüketicilerimizin talepleri doğrultusunda bu mayalar ile üretim yapıyoruz.
      Kefirlerimiz içerik olarak muadili bulunmayan özelliktedir.Düzenli tüketimde mutlaka faydasını görürsünüz.Şuanda 6 aylık bebekler için doktor tavsiyesinde ürün tüketimi sağlayan tüketicilerimiz var.Yurtdışından dahi Katar,japonya gibi bir çok ülke bu mayalar için talepte bulunuyor.

      Üretimide dünyaca tanınmış Akademisyen hocalarımızın gözetimi altında gıda mühendislerimiz tarafından özenle yapılmaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi Teknokenti binasında faaliyet göstermekteyiz.Bahsetmiş oldumuz probiyotiklerden ticari amaç güdülmediğinide anlayabiliriz çünkü eczaneye dahi gitseniz bu kadar probiyotiği bukadar uygun fiyatlara alamıyoruz ne yazıkki. Danemin kuruluş amacı sağlığı tüm dünyaya yayabilmektir.Ayrıca kefir üretiminde yurtdısına bağlılığıda önlemiş oluyoruz.Gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

      Ürünlerimizde tek kullanımlık Sevdanem mayamız maya bakımını yapamayan tüketicilerimiz talepleri doğrultusunda yüksek patentli teknolejiler ile üretiliyor tamamen doğal katkı ve koruyucusuzdur.
      Endanem mayamızın dünyada muadili yoktur.Mayalama sıklığınıza bağlı olarak büyüme ve çoğalma göstermektedir. Mayalarımızda evlerden evlere yada tanıdığınız komşularınız vs verilmesi konusunu hijyenik koşullarda olmayacağını düşündüğümüz için sağlıklı bulmuyoruz tavsiye etmiyoruz.Çünkü bu mayalar katkı ve koruyucusuzdur.
      Dolapta bulunan çiğ et, meyve ve sebzelerden dahi yabancı bakteri kapabilir.Bu sebeple mayarınızı ara ara yenilemenizi tavsiye ediyoruz.
      Endanem mayanızın mayalama sonunda yoğurt kıvamında olması.Süt sıcaklığının fazla olması , ortam sıcaklığının fazla olması bunlara bağlı olarak fermantasyon süresinin uzun tutulmasından kaynaklıdır.Mayalamada ara ara gözlemleme şansınız olur ise sütten yoğun bir kıvam haline geldiğinde süzmeniz gerekmektedir.Yoğurt kıvamında bulunan kefirinizden mayaları kolay süzebilmeniz için 1,5 litre süte katı yoğun kısmı ekleyip iyice karıştırarak mayalama yapabilirsiniz sonrasında süzmeniz kolaylaşacaktır.
      Detaylı bilgi için bizlere 7/24 – 0532 246 5907 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.

  4. Gulsen Bolat diyor ki:

    Iyi gunler…
    Endanem kuru dogal kefir mayası nihayet geldi. Kutunun arkasindaki yazıyı okuyunca kafam daha çok karıştı. Ilk mayalamadan sonra yıkamayin yazıyor, tamam. Ardından haftada bir kez yıkanir diyor. O yıkama hangi aşamada?

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Her mayalama sonunda yıkamanıza gerek yok.Haftada bir kez yıkamanız yeterli olacaktır.
      Ortalama 3 mayalamada bir süzgecin üzerindeyken steril içme suyu dökerek yıkayabilirsiniz.
      Sağlıklı günler dileriz.

  5. Ali kemal diyor ki:

    Merhaba. Kefir ürününüzü yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve bir senedir neredeyse doktora hiç gitmedim. Ben rutin olarak her kış mesela ağır grip enfeksiyonu geçiren biriydim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Emeğinize sağlık.

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhaba Ali Kemal bey,
      Değerli yorumlarınızı bizler ile paylaştığınız için çok teşekkür ederiz.
      Bizlerde tüm Danem ekibi ile birlikte düzenli tüketimini sağlıyoruz.
      Hasta olmadığımız gibi sindirim sistemimiz ve bağışıklık sistemimizde güçleniyor vücut direncimiz daha güçlü hale geliyor.
      Danem ailesi olarak Sağlıklı günler dileriz.

  6. Bircan diyor ki:

    Merhaba
    Mayalar salya kıvamında yogunlasmaya başladı bu bir sorun mu bozulmuş olabilir mi? Düzelmesi icin ne yapmalıyım?

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhaba Bircan hanım,
      Kefir mayalarında lastiksi uzama ,sünme, jel kıvamı yabancı bakteri kaptığının göstergesidir. Mayalarımızda katkı ve koruyucu herhangi bir madde bulunmaması nedeniyle dolapta bulunan çiğ et , meyve ve sebzelerden kolaylıkla bakteri kapabilirler.Bu gibi bir durum söz konusu ise mayanızı yenilemenizi tavsiye ederiz.
      Aynı zamanda mayalarınızı haftada bir kez yıkamalısınız.Yıkanmadığı zamanda mayaların etrafını kaplayan bir tortu oluşabilir.
      Mayalarınızın görselini 0532 246 5907 numaralı hattımıza gönderme şansınız olur ise memnuniyetle yorumlayabiliriz.
      Sağlıklı günler dileriz.

  7. metin diyor ki:

    merhaba ben file markette kefir ürününüzü alma şansına sship oluyorum, ayrıca kuru kefir mayanızı da oradan alabiliyorum.sorum ise kuru kefir mayasının 0.5 gramlık paketini 1 bardak kefirin içine döküp onu da içiyorum probiyotik daha fazla olsun diye.kuru kefir mayasını bu şekilde kullanmanın sakıncası olur mu

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,

      File marketlerde 3*0,5 g Sevdanem kefir mayamız bulunuyor tek kullanımlık bir mayadır.Litrelik sütte mayalamanız sizler için daha faydalı olacaktır.Çünkü içerisindeki mayalar litrelik süt miktarı için uygunudur. Mayalamanızın süresini,koşullarını paketteki tarife göre uyguladığınız zaman içerik olarak size en faydalı hale gelecektir. Endanem 0,5 g çok kullanımlık mayamızdır Migros mağazalarında bulunmaktadır.
      Sağlıklı günler dileriz.

  8. Aylin diyor ki:

    Merhaba marketlerde satılan günlük taze sütüde önce kaynatmamız gerekli değilmi ısısı elimizi yakmıycak kıvamda olmalı değilmi bide heryerde keçi sütüyle daha iyi olur deniyo doğrumu

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Pastorize günlük sütler ısıl işlem görmüş sütlerdir.Eksta kaynatıp soğutulmanızı gerektirmezler.Kefir mayalamanız için ortam sıcaklığı ve sütünüzün sıcaklığı 25,30 derecelerde olması yeterli olur. Yaz aylarında dolaptan çıkarıdığınız soğuk sütünüzlede mayalama yapabilirsiniz.Keçi sütü ilede mayalama yapabilirsiniz probiyotik değeri farklılık göstermeyecektir.
      Sağlıklı günler dileriz.

  9. fatih diyor ki:

    dane kefirden 1. yapımda olmadı karanlıkta yapmayı deniyorum.karanlık olayı gerekli mi sizce. bi de mayam artacakmı hep aldığım kadar mı kalacak

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Mayalamada fermantasyon sıcaklığı normal değerlerin altında kalır ise mayalama gerçekleşmeyecektir.Karanlıkta bekletmenize gerek yok sadece güneş ışığına direk mağruz kalmayacak bir sekilde bekletebilirsiniz.
      Sağlıklı günler dileriz.

  10. burcu diyor ki:

    merhabalar endanem kuru kefir mayasını son kullanma tarihi geçmeden, önce aktifleştirerek kapalı günlük süt ile mayaladım 24 saat sonunda üst kısımda çökelek oluşumu vardı ve içindeki kefirler hiç ayrışmıyordu. kefirler kaybolduğu için atma durumunda kaldım. ilk paketi açtığım zaman bir kaç kefir dışındakiler ezilmişti acaba onla alakalı olabilir mi. tekrar almak istiyorum ama her defasında bu sorunu yaşar mıyım emin olamadm. kolaylık açısından yaş kefir mayası daha mı mantıklı, teşekkürler şimdidenn.

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Kefirin yapısındaki ezilme süzme aşamasında zorlanmanıza sebep olabilir.
      Fakat yoğun kıvam alması sütünüzün sıcaklığı ve ortam sıcaklığına bağlı olarak fermantasyon sürenizle alakalıdır. Ara ara gözlemleme yaparak sütten yoğun bir kıvam aldığı zaman mayaları süzmek gerekir.Süzülmediği taktirde fermantasyon devam eder önce ayrışma meydana gelir ve yoğurt kıvamına yakın bir hal alır, sonrasında üst kısmı peynirimsi alt kısmı sarı su şeklinde ayrışma meydana gelebilir.Mayalarınızı kurtarmak için yoğun kısmı 1,5 litre süte ekleyerek iyice karıştırıp mayalamaya bırakabilirsiniz. Mayalama sonunda süzme işleminiz kolaylaşacaktır.Yaş mayamız ve kuru mayamız içerik olarak aynıdır.
      Sağlıklı günler dileriz.

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Kefirdeki Probiyotik bakteriler zamanla azalma göstermektedirler. Kefirzadem ürünümüz için raf ömrü süresince etikette belirtmiş olduğumuz 100 milyar düzeyine düşmektedir. Başlangıçta bu miktar daha yüksektir zamanla azalma gösterir.
      Sağlıklı günler dileriz.

  11. Rümeysa diyor ki:

    Ben sevdanem kuru kefir mayası aldım . migrostan. Bir paketi mayaladim ve tükettim . daha sonra stt geçmiş olduğunu fark ettim. Bir şey olur mu doktora gitmeli miyim

    • Volkan AKAÇİN diyor ki:

      Merhabalar,
      Tarihi geçmiş ürünlerin kullanımını tavsiye etmiyoruz fakat hiç endişelenmeyin çünkü ürünlerimiz katkı koruyucuz olması nedeniyle sağlık açısından olumsuz bir etkisi olmayacaktır.
      Ürünlerimizin raf ömrü çalışmalarında normal süreçten yaklaşık iki ay kadar daha fazla raf ömrüne sahip olduğu görülmektedir.Sadece içerik olarak probiyotiklerinde azalma gerçekleşecektir.
      Sağlıklı günler dileriz.

  12. Abdifatah Abdiwahid diyor ki:

    Merhabalar,
    endanem toz olarak sizden satın alarak aktifleştirip kefir daneleri üretmeye başladım. kefir üretebiliyorum ama kefir taneleri hiç büyümüyor çoğalmıyor. Çünkü kefirin etkisine bakmak için 20 gram lazımdır bana. Bunun için urğaştım ama olmuyor bana yardımcı olur musunuz? teşekkürler.

    • Danem diyor ki:

      Merhabalar,
      Mayalarımız mayalama sıklığınıza göre büyüme ve çoğalma göstermektedir.İnternette karşılaştığımız gibi aşırı büyümeler görülmemektedir.Bir çay kaşığından bir tatlı kaşığına kadar büyümeler gözlemlenebilir.
      Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir